Grå, gråare, gråast.

Vi leder solligan i Växjö när det gäller MINST soltimmar. Totalt en timme sol har vi haft på 16 dagar.  Har man då som jag gråstarr på båda ögonen och går och väntar på operation, då är det verkligen ”grått”! Men inomhus kan man tända både lampor och ljus och skapa en mysig stämning, så visst går det an!

Damm är också grått.  Idag åkte dammsugaren fram och en snabb söndagsstädning vidtog! Jag har inte städmani utan delar helt Muminmammans åsikt om att när dammråttorna själva vrider sig ut ur hörnen, då är det dax! Och det var det idag. Häromdagen läste jag att ”det gråa luddet under sängen är änglarnas tofflor”, så då gäller det att inte vara alltför nitisk! Änglar ska väl inte frysa om sina fötter!

Idag har jag namnsdag. Tänk vad jag tyckte illa om mitt namn när jag var yngre. Alla flickor i småskolan och folkskolan hette så vackra namn som Margareta, Birgitta, Kerstin och Kristina. De vackraste namnen var dubbelnamn som  Ann-Christine eller Britt-Marie. Åh vad jag avundades dem. Ibland när jag presenterade mig kunde jag få kommentaren, men vad heter du i förnamn då? Hur kul var det på en skala? När jag blev vuxen, dvs när jag började Växjö Flickskola förlikade jag mig med mitt namn och började tycka om det, vilket jag gjort sedan dess! I min släkt var det flera som hette Viveka, men mina morföräldrar kom från Danmark så därför fick jag heta den danska motsvarigheten. Namnet kommer faktiskt ursprungligen från Tyskland och betyder ”liten kvinna.”