Om mig

Jag heter Vibeke Hyltén-Cavallius, bor ute på landet och är BERÄTTARE. Det har blivit mycket berättande i mitt liv. Ända sedan barnsben har jag berättat för syskon, skolkamrater och andra som velat lyssna. När jag sedan blev mor fick mina barn sin beskärda del av berättandet. I mina olika yrken har berättandet ingått som en viktig del eftersom jag tycker om att beröra med ordens kraft!

I hela mitt liv har jag jobbat med människor. Under ett antal år jobbade jag som reseledare, bl.a. i Spanien. Jag är utbildad lärare i spanska, engelska och svenska. Arbetade ett år på Röda korsets folkhögskola i Mariefred. Under 30 år var jag anställd på Svenska Röda korset där jag innehade ett antal olika befattningar. I dessa ingick ofta att utbilda inom de olika verksamheterna. Jag har utbildat i krishantering, frivilligledarutbildning, mänskliga rättigheter, folkrätt för att nämna några. Jag är även utbildad massör i taktil massage. För några år sedan gick jag högskoleutbildningen Muntligt berättande i teori och praktik, som genomfördes av Gotlands högskola och Ljungby Sagomuseum. Den gav mig många bra verktyg att använda i mitt berättande.

Sedan några år tillbaka arbetar jag som lärare på en skola i Växjö kommun för vuxna arbetslösa invandrare, 12 timmar i veckan. Där tillämpar jag berättandet i min undervisning.

Jag har skrivit en sagobok som utspelar sig på Teleborg Slott i Växjö. Boken heter ”Sagan om hur två små vanliga skogstroll blev två små ovanliga slottsspöken”. och lämpar sig bäst för barn mellan 4 och 8 år.

Konstnärinnan Kerstin Posse har illustrerat boken.